Inima Ξινόμαυρο - Οίνος Ερυθρός Ξηρός 750ml

Νέο
  • Inima Ξινόμαυρο - Οίνος Ερυθρός Ξηρός 750ml
  • Inima Ξινόμαυρο - Οίνος Ερυθρός Ξηρός 750ml

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για zoom

€36,00

Κωδικός προϊόντος: 0469

Βάρος: 0.75 Kg

Διαθεσιμότητα: Άμεση αποστολή παραγγελίας

-+

Περιγραφή Προϊόντος

Inima Ξινόμαυρο 2015

Οίνος Ερυθρός Ξηρός - Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νάουσα

Ποικιλία:

Ξινόμαυρο

Περιοχή:

Επιλεγμένο αμπελοτόπι στην περιοχή Ρουντίνα της Νάουσας. Πρέμνα ηλικίας περίπου 30 ετών με στρεμματική απόδοση έως 900 κιλά ανά στρέμμα. Έδαφος αμμοαργιλώδες με καλή στράγγιση. Το κλίμα της περιοχής είναι ηπειρωτικό με κρύους χειμώνες και αρκετά ζεστά καλοκαίρια. Η ωρίμανση των σταφυλιών υποβοηθάται από τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού λόγω των ανέμων που έρχονται από το όρος Βέρμιο.

Τρύγος:

Τέλη Σεπτέμβρη.

Οινοποίηση:

Προζυμωτική εκχύλιση σε θερμοκρασία 12 - 15οC για επτά ημέρες.  Στη συνέχεια ακολουθεί ζύμωση για είκοσι περίπου ημέρες σε θερμοκρασίες 30 – 32 οC.  Ο νέος οίνος μεταφέρεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300 lt, τύπου Nevers, για την πραγματοποίηση της μηλογαλακτικής ζύμωσης, όπου και παραμένει με τις λάσπες του για διάστημα δύο μηνών. Μετά το πέρας της μηλογαλακτικής ακολουθεί απολάσπωση και συνέχεια της παλαίωσης για ακόμα δέκα μήνες τουλάχιστον.

Χαρακτηριστικά:

Χρώμα λαμπερό ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, με νότες βιολέτας και γλυκόριζας. Οι ταννίνες του, που γίνονται άμεσα αισθητές χωρίς να είναι επιθετικές, η οξύτητά του, που διατηρεί τη φρεσκάδα των χαρακτηριστικών του για χρόνια, και τέλος η πολύπλοκη δομή του συνθέτουν ένα εκλεκτό κρασί με έντονη επίγευση.

Συνοδεύει:     

 Απολαύστε το με κυνήγι, ψητά και μαγειρευτά κρέατα

Γενικές οδηγίες χρήσης & συμβουλές

  • Κανένα από τα είδη μας δεν ενδείκνυται για πλυντήριο πιάτων.
  • Όλα τα είδη συντηρούνται με λάδι φαγητού.
  • Πριν την πρώτη χρήση του αντικειμένου, συνιστούμε πλύσιμο στο χέρι και την επάλειψή του με λάδι φαγητού 2 φορές.
  • Όσα αντικείμενα χρησιμοποιούνται για στεγνή τροφή (ξηρούς καρπούς, ψωμί, κλπ) δεν απαιτείται λάδωμα.
  • Μην αφήνετε τα ξύλινα είδη μέσα σε νερό για πολλές ώρες.
  • Έπειτα από κάθε πλύση στο χέρι και όχι στο πλυντήριο πιάτων, σκουπίστε καλά και τοποθετήστε το προϊόν στην θέση του.