Τσίπουρο Κατώγι Αβέρωφ Rossiu di Munte 40% - 500ml
Click on the photo for zoom
Product Description
Παραγωγή:
Η διαδικασία της παραγωγής ξεκινά με τη ζύμωση των στεμφύλων η οποία λαμβάνει χώρα σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Με το πέρας της αλκοολικής ζύμωσης τα στέμφυλα διατηρούνται σε χαμηλή θερμοκρασία και αδρανές περιβάλλον, στις ψυχώμενες ανοξείδωτες δεξαμενές, με τη χρήση αζώτου, αποφεύγοντας έτσι την ανάπτυξη ανεπιθύμητων μικροοργανισμών. Τα ζυμωμένα στέμφυλα οδηγούνται σε σύντομο χρονικό διάστημα, προς απόσταξη, σε χάλκινους άμβυκες με κλασματική στήλη, όπου διαχωρίζονται τα κλάσματα της κεφαλής της καρδιάς και των ουρών. Τέλος το απόσταγμα αραιώνεται με υπερκαθαρό νερό από αντίστροφη ώσμωση ώστε να είναι απαλλαγμένο από χλώριο, άλατα και βαρέα μέταλλα.
Στέμφυλα
Τα στέμφυλα προέρχονται από σταφύλια της ποικιλίας Cabernet Sauvignon του ιδιόκτητου αμπελώνα του οινοποιείου Κατώγι Αβέρωφ, που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του κρασιού Rossiu di Munte Γινιέτς.
Συνοδεύει
Μεζέδες από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, όπως πικάντικα λουκάνικα.
Δεν περιέχει γλυκάνισο.
General instructions for use & tips:
- No product is dishwasher-safe.
- All items can be preserved in good condition with the use of cooking oil.
- Before using for the first time, it is advisable to hand-wash each item and coat with cooking oil twice.
- Any items used for storing food (i.e. dried nuts, bread, etc) do not require oil coating.
- Do not soak any products for hours.
- After hand-washing, not dishwashing each product, towel dry and store.